{ "title": "Antep Fıstığı Faydaları", "image": "https://www.fistik.gen.tr/images/antep-fistigi-faydalari.jpg", "date": "20.01.2024 00:11:37", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Birçok ilaç yapımında da kullanılır. Aynı zamanda pastaların vazgeçilmek katkı maddesidir. Antep fıstığının sadece yararları olmaz. Çok tüketildiği zaman zararları oldukça fazladır. Zaten Antep fıstığı yağ bakımında oldukça zengin olduğu için kolesterol hastalarının doktora sormadan tüketmemelidir ve aynı zamanda fazla tüketildiği zaman cilde zarar verir, sivilcelerin oluşmasına sebep olur. Mide bulantısına ve midenin ekşimesine de sebep olur. Sağlık bakımında oldukça yararlı bir kuru yemiş türüdür. Günlük bir avuç kadar yenilmesi uzmanlar tarafında tavsiye edilir. Ama her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bununda fazlası vücut için zararlıdır. Çok tüketildiği zaman içerisinde bulunduğu yüksek yağ oranından dolayı kilo alınmasına ve basenlerde, göbek de yağ oluşmasına sebep olur.

Antep fıstığının faydaları nelerdir?
" } ] }