{ "title": "Antep Fıstığı İçi", "image": "https://www.fistik.gen.tr/images/antep-fistigi-ici.jpg", "date": "21.01.2024 11:29:45", "author": "AYŞE YEŞİLCAN", "article": [ { "article": "
Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve yağlı bir dış kabuğu vardır. İçi yeşil renktedir.

Antep fıstığı içi fındık, badem ve yer fıstığı gibi yağlı yapıda olan diğer çerezlerle karıştırıldığı takdirde; protein açısından %22,6, karbonhidrat açısından%15,6 ve kalori oranı bakımından 3250 ile ilk sırada, %54.5 yağ oranı açısından fındıktan sonra ikinci sırayı almıştır. Yüksek oranda besin değeri olması sebebi ile çok tercih edilen bir çerezdir.

Antep fıstığı içi yani meyvesi vücuda enerji sağlamaktadır. Yorgunluğa karşı tüketilebilmektedir. Cinsel açıdan güçlendirici bir etkisi bulunmaktadır. Bazı organlarımızın çalışmasına destek vermektedir. Mesela karaciğerimizin ve bağırsaklarımızın düzenli bir biçimde çalışmasına destek olmaktadır. Ayrıca böbrekte oluşan ağrıların azalmasına sebep olmaktadır. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürmektedir. Beden gelişiminde etkileri görülmektedir. Hasta olan bireylerde iyileşme oranına katkı sağlamaktadır. Öksürük oranını azaltmaktadır.

Antep Fıstığı İçinin Diğer Faydaları Nelerdir?
" } ] }