{ "title": "Fıstık Nasıl Kavrulur", "image": "https://www.fistik.gen.tr/images/fistik-nasil-kavrulur.jpg", "date": "21.01.2024 02:07:21", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "
Fıstık Nasıl Kavrulur, Fıstık; Türkçede botanik bakımdan birbirleriyle ilgisi olmayan, meyveleride çerez olarak yenen bitkilere verilen genel bir addır. Fıstık adının kullanıldığı bitkiler aşağıda sıralanmıştır.
Yer fıstığı nasıl kavrulur?
Fıstık Nasıl Kavrulur Nasıl Yapılır?

Fırın tepsimizin üzerine zeminini kaplayacak şekilde fırın kâğıdı serelim (Fıstıklar tepsimize yapışmasın), yeteri miktarda suyla fıstıkları ıslatalım bütün fıstıkların yüzeyi nemli hale gelecek sekide çok iyi karıştırıyoruz. Unumuzu üzerine serpiştiriyoruz her tarafı un olacak şekilde karıştırıyoruz. İri tuz ekleyip iyice karıştırıp 150 derece ısıtılmış fırınımıza atıp ara ara karıştırarak kavuruyoruz. Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.

Antep fıstığı nasıl kavrulur?
Fıstık Nasıl Kavrulur Nasıl Yapılır?

Tencere içine 1- 2 su bardağı su koyalım. Kaynamakta olan tenceremizin üzerine metal kevgiri (Süzgeç) koyalım buhar kevgirden çıkmaya başlayınca Antep fıstıklarını kevgire boşaltalım. Fıstıklar nemlenince tuz ekip karıştıralım. Fıstıkları fırın tepsisine alıp 200 derece ısıtılmış fırına atalım. 15 - 20 dakika sık sık karıştırarak kavuralım. Kavrulduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.

Çam fıstığı nasıl kavrulur?
Fıstık Nasıl Kavrulur Nasıl Yapılır?

Fıstıkları orta ateşte kuru bir teflon tavada kokusu hissedilince ye ve hafif kahverengi renk alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak veya karıştırma işlemini tavayı sapından tutup çalkalayarak da yapabiliriz.

Hint (Kaju) fıstığı nasıl kavrulur? (Baharatlı Tarifi)
Hazırlanışı; Zeytinyağı, nane, kırmızı toz biberi ve tuzu bir kaba alıp karıştırıyoruz. Çiğ kaju fıstıklarını, baharat karışımıyla harmanlıyoruz, yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsimize sererek, önceden 200 derece ısıttığımız fırında karıştırarak 15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından alıp soğutuyoruz.
" } ] }