Kaju Fıstığı Yetiştiriciliği: Kaju fıstığı Brezilya'da yetişen bir kuruyemiştir. Kaju fıstığı genel olarak bol yağış alan yerlerde yetişir. Yağış nedeni ile üretimi şu anda en çok Hindistan da yetişmektedir.
Kaju Yetiştiriciliği
Tohumla yetiştirilen bir kuruyemiş türüdür.
Kuraklıkta yetişen ancak soğukta yetişmeyen bir kuruyemiştir.
Ağacı yaklaşık 5 yıl içinde meyve vermeye başlar.
30 yıla kadar ömrü olan bir ağaçtır.
Kaju kurutularak tüketilen bir kuruyemiştir.
Tadı bademi anımsatmaktadır.
Yetiştiği Hindistan ilçesinde et ve sebze yemeklerinde kullanılır.
Yüksek tansiyon düşürücü özelliği sahiptir.
Başta Hindistan ve Brezilya olmak üzere yağışı bol ülkelerde yetişir.
Yetiştirilen bu çerez aşamalardan geçerek satışa sunulur.,
Pahalı olduğu için yetiştiren kişilerin maddi durumları iyidir.
Afrika da yağış açısından zengin olduğu için orada da yetiştirilir.
Kaju çabuk çürüyen bir bitkinin meyvesi olduğu için hemen mahsulün toplanması gerekir.
Bu fıstığın pahalı olmasından ki en baş sebep her iklimde yetişmemesi ve bu kadar zahmetli mahsul elde edilmesidir.