{ "title": "Organik Fıstık Ezmesi", "image": "https://www.fistik.gen.tr/images/organik-fistik-ezmesi.jpg", "date": "19.01.2024 20:28:42", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Organik fıstık ezmesi son derece sağlıklıdır. Evde yaptığımız için katkısız ve çok sağlıklı oluyor. Kahvaltı sofralarının vaz geçilmez tatlarındandır. Özellikle çocuklar çok seviyor. Fıstık ezmesi iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Kanser hastalığına, diyabet hastalığına ve kalp hastalıklarına karşı korunmaya da yardımcı oluyor. Fıstık ezmesi kalp sağlığı için faydalıdır. Fıstık ezmesinde doymamış yağ bulunuyor. Bu yağlar sadece sağlıklı olmakla kalmıyor aynı zamanda fiziksel gelişimi de destekliyor. Kasların gelişimini sağlar. Fıstık ezmesinde bolca protein vardır. Fıstık ezmesinde lifler bulunur. Bu yüzden uzun süre tokluk hissi yaratıyor. Yüksek miktarda kalori yağ içeriyor. Ama bu sizi korkutmasın. Ölçülü bir şekilde yerseniz sağlığınız için sadece olumlu etkileri oluyor. Çocuklara da çok faydalıdır. Çocukların kas gelişimi için en önemli bir besindir. Spor yapanların muhakkak tüketmesi gereken besinlerden biridir. Yağ yakıcı özelliği bulunuyor. Ara öğünlerde 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi yemek oldukça faydalıdır. Fıstık ezmesi enerji veriyor.

Organik fıstık ezmesi tarifinin malzemeleri
Organik fıstık tarifi nasıl yapılır?

Fıstıkları kabuklarındanve zarından güzelce ayıklayalım ve teflon ya da seramik bir tavaya koyalım. Fıstıkları hafif kızarıp kokusu çıkana kadar yaklaşık 6-7 dakika kavuralım. Böylece lezzetli ve tadı daha çok zenginleşiyor. Daha sonra fıstıkları, vanilyayı ve meyve şekerini robota koyalım ve kremsi doku olana kadar çekelim. Durmadan robotta çekmeye devam edelim. Önce toz gibi oluyor ve sonra kıvamını alıyor. Bu aşamada eğer çok katı olduğunu düşünürseniz çok az zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ama ben hem sıvı meyve şekeri kullanıyorum hem de koyu kıvamlı daha çok sevdiğimden zeytinyağı ekliyorum. Siz zevkinize göre ekler ya da eklemezsiniz. Organik fıstık ezmemiz hazırdır. Hazırladığımız fıstık ezmesini ağzı kapaklı bir kavanozda buzdolabında saklayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }