Bu tatlının yapımı kolay bir tatlıdır.
Çünkü yufkaları hazır kullanıldığından dolayı. Tatlıya başlamadan önce şerbetin hazırlanıp dinlenmesi gerekiyor. Şerbeti için 5 su bardağı suyu ve 5 su bardağı şekeri tencereye koyup kaynayıp koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıyoruz. Limon suyundan sonra bir iki dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Sonra fırın tepsisinin dibine tereyağını sürüyoruz. Yağın tereyağı olması gerekiyor. Çünkü tereyağı tatlıya ayrı bir tat veriyor. Yağı sürdükten sonra bir kat yufka serilir. İçine Antep fıstığı ezmesi serpilir. Yufkalar bitene kadar bir kat yufka içine antepfıstığı olarak devam edilir. Kalan tereyağı tavada eritilir. Tereyağı erirken baklavalar üçgen şekilde kesilir ve eriyen tereyağı kesikler arasında gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Kızaran baklava fırından çıkarılır ve daha önceden hazırlanan şerbet baklava üzerine dökülür ve birkaç saat dinlenip şerbeti içine alması beklenir.
Şerbetin baklava üzerine dökülmeden mutlaka soğuk olması gerekir. Çünkü sıcak şerbet tatlının hamur olmasına neden olur. Tatlı dinlendikten ve şerbetinin içine aldıktan sonra üzerine robottan geçirilmiş Antep fıstığı ezmesi serpilir ve servis yapılır. Servis esnasında yanında dondurma ile servis edilirse tat ve görünüş bakımından daha zengin olacaktır.
Afiyet olsun.