Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Fıstık Nasıl Kavrulur

Fıstık Nasıl Kavrulur, Fıstık; Türkçede botanik bakımdan birbirleriyle ilgisi olmayan, meyveleride çerez olarak yenen bitkilere verilen genel bir addır. Fıstık adının kullanıldığı bitkiler aşağıda sıralanmıştır.Yer fıstığıAntep fıstığıÇam fıstığıHint fıstığı (Kaju)Yer...

Fıstık Ezmesi Protein

Fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre çoğu insanların fıstık ezmesi adı verilen besini önemli bir şekilde tükettikleri ortaya çıkmıştır. Fıstık ezmesi 1890 senesinde et proteinine alternatif olaraktan yapmışlardır. Bulk dön...

Fıstık Ağacı

Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep-fıstığının anavatanı Türkiye, İran ve Türkmenistan'dır. Dünyada Antep fıstığının en çok yetiştiği ülkeler; İran, Türkiye ve ABD'dir. Türkiye'de ise en çok Şanlıurfa, Gaziantep, Sii...

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve yağlı bir dış kabuğu vardır. İçi yeşil renktedir.Antep fıstığı içi fındık, badem ve yer fıstığı gibi yağlı yapıda olan diğer çerezlerle karıştırıldığı takdirde;...

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak olmaz. Kavlatma, meyvede kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. Bu işlem ülkemizde genellikle kurutma ve depolamadan sonra işleme ve pazarlama öncesi yapılır.

Antep Fıstığı Ezmesi

Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüketilir.Saf Antep fıstığında yapılan bir tatlı türüdür. Şeker oranı çok yüksek olduğu için şeker hastaları pek tercih etmemelidir. Çok fazla kalorisi olan fıstık ezmesin...

Toz Antep Fıstığı

Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatlıcılıkta ve eczacılıkta öksürük şurubu yapımında kullanılır. Antep fıstığı adını, en çok yetiştiği yer olan Gaziantep'ten almıştır. Antep fıstığı A, C, E vitaminleri, kalsiyum, bakır, de...

Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur

Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük arabaların üzerinde Antep fıstıkları satan seyyar satıcılar görmek pek şaşırtıcı bir durum değildir. Bir çoğumuz Antep fıstığını tuzlu ve kavrulmuş olarak sevsek de çiğ olarak tüketmekte...

Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır

Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde toplam tüketim oranı %5 diğer yüze %95 oranı ise yurt dışına ihraç edilmektedir. Çam fıstığı elde etmek için kozalakları 11 ve 12. Aydan itibaren toplanmaya başlanıyor. Toplama işi hıdrelle...

Kabuklu Fıstık Kaç Kalori?

Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerika'da yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesinde yetiştirilmektedir. İçerisinde zengin besin maddeleri bulunduran fıstık vücut gelişiminde faydalıdır. Vücut geliştirme sporları yapan kişiler tarafından tercih edilen besin maddeleri...

Fıstık Ezmesi Kalori

Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği görünmektedir. Fıstık sağlığa çok faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı tıp alanında hastalarında tedavisinde kullanılması sağlanmaktadır. Fıstık kurutularak uzun süre muhafaza edilen bir besi...

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Birçok ilaç yapımında da kullanılır. Aynı zamanda pastaların vazgeçilmek katkı maddesidir. Antep fıstığının sadece yararları olmaz. Çok ...

Yer Fıstığı Kaç Kalori?

Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram kadarı 908 kalori içerir. 40 gram kadar yer fıstığı 227 kalori, 100 gramı ise 565 kalori içerir. Vitamin ve mineraller bakımından da zengin olan yer fıstığı kalori ve yağ bakımından zengi...

Antep Fıstığı Aşısı

Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on metreye kadar yüksekliği olan ağaçtır. Bu ağacın tepesi basık ve yuvarlaktır. Besin değeri ve kalorisi yüksek olan bu meyve, içinde bol miktarda mineral ve protein bulundurmaktadır. Aynı za...

Yer Fıstığı Ekimi

Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadır. Çay saatlerimizin vazgeçilmez kuru yemişlerinden bir tanesidir. Türkiye üretiminin hemen hemen yüzde seksen birini gerçekleştiren Çukurova Bölgesi'dir. Adana, Osmaniye, Hatay ve İçel ...

Kaju Fıstığı

Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı Brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülkemizde sadece kavrularak tüketildiği bilişe de çok yağış alan iklimlerde yetişmesi nedenlerinden dolayı dünyada sadece belli başlı yerlerde yetişir. Şu an dünyada en fazla Hindistan bu al...

Taze Antep Fıstığı

Taze Antep fıstığı, Antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değerleri var hem de sağlığımıza oldukça faydalıdır. Özellikle mevsiminde taze Antep fıstığını tercih ederseniz, kalorisinin daha düşük olduğunu, vitamin ve mineral bakımından daha faydalı olduğunu...

Diyette Fıstık Ezmesi

Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmektedir. Fıstık ezmesi yağlı bir besin olduğu için çoğu insan uzak durur ama içerdiği protein, potasyum ve lifler vücudun dostudur. Yer fıstığı Akdeniz iklimi görülen yerlerde yetişmektedi...

Soslu Fıstık

Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğesi olan fıstığın tohumları dış kabuk kırıldıktan tohumları ayrıldıktan çiğ olarak tüketile bilmektedir ancak uzun süre tüketilmek amacıyla kavrularak tüketile bilinmektedir. Yer fıstığı tohu...

Antep Fıstık Ezmesi

Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemişdir. Latince adı: Pistacia vera Diğer bir adı: Şam Fıstığı Yetiştirildiği Bölgeler: Şam, Gaziantep ve İran dolaylarında yetişir. Antepfıstığı ilk olarak Hittiler dev...

Yer Fıstığı Protein

Yer Fıstığı Protein; Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, %25 protein, %18 oranında karbonhidrat, çeşitli vitaminler ve madensel maddeler içermekte olan, özellikle yağ sanayisinde ve çerez yapımı başta olmak üzere, sapı kuru ot şeklinde, kabuğu ise çeşitli şekillerde kullanılan değerli bir bit...

Yer Fıstığı Ezmesi

Yer Fıstığı Ezmesi, Yer fıstığı baklagiller familyasından olan tohumunda %50-60 oranında yağ bulunan bir yiyecektir. Yer fıstığı ülkemizde genel olarak çerez olarak tüketilmektedir. Bu nedenle dış kabuğundan ayrılıp kavrularak satışa sunulmaktadır. E vitamini, protein ve yağ açısından zengin bir yiyecektir. Yer fıstığı vücuda enerji ver...

Yer Fıstığı Yetiştiriciliği

Yer Fıstığı Yetiştiriciliği, Yer fıstığı, baklagiller familyasındandır. Tohumları %45 - 60 oranında yağ, %20 - 30 oranında protein ve vitaminler içeren çerez çeşididir. Latincesi Arachis hypogaea'dır. Yer fıstığı tek yıllık ve çok yıllık bitkiler olmak üzere ikiye ayrılır. Toplam 32 türü vardır.Yer ...

Yaş Antep Fıstığı

Yaş Antep Fıstığı, meyvenin olgunlaşmaya yakın toplanma sürecidir. Meyveyi daha sonra kurutma aşaması vardır. Antep fıstığı hasat edilir ve daha sonra kavlatma işemi vardır.Yaş Antep Fıstığının Kurutulma Safhası, KavlatmaMeyvede kırmızı kabuğunun sert kabuktan ayırma işlemidir. ...

Osmaniye Yer Fıstığı

Osmaniye Yer Fıstığı, Ülkemizde tarımı yapılan ve yüksek gelir sağlayan ürünlerin başında gelen yer fıstığı en çok çukurova bölgesinde Adana ilinde ve ikinci olarak da Osmaniye de üretilmektedir. Ülkemizde üreticiliğinin ne zaman yapılmaya başlandığı kesin olarak bilinmeyen yer fıstığının ana yurdu Amerika'dır. Coğrafi keşifler ile dünya gen...

Kabuklu Yer Fıstığı

Kabuklu yer fıstığı, günümüzde başta gelen kabuklu yer fıstığı üreticileri Çin, Hindistan, Nijerya ve Senegal'dir. Akdeniz bölgesine uygun bir bitkidir. Adana, Mersin, Hatay, Maraş ve çevresi illerde yetişir. Akdeniz iklimine benzediği için de ege bölgesindeki Muğla, Aydın yörelerinde de görülür. Bilindiği gibi kabuklu yer fıstığı bir b...

Antep Fıstığı Kaç Kalori?

Antep Fıstığı Kaç Kalori, pek çok kişi tarafından özellikle sevilerek tüketilen Antep fıstığı kalori bakımından oldukça yüksek olan bir kuruyemiş çeşididir. Antep fıstığı Gaziantep'de yetişmektedir fakat güney doğunun her ilinde kolaylıkla yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu illerde yetiştiriciliği yapılan Antep fıstığının hem besin değeri hem...

Hamilelikte Yer Fıstığı

Hamilelikte Yer Fıstığı; bu mevzudaki resmi öneriler sürekli farklılaşıyor, ancak, son zamanlarda hem UK Food Standards Agency hem de American Academy of Pediatrics (Bundan önce her ikisinin de çocuğun yakın ailesinde alerji ya da astım geçmişi bulunuyorsa tüketilmemesini tavsiye etmesine karşın) hamilelik esnasında yer fıstığı yenilebi...

Fıstık Kaç Kalori?

Fıstık kaç kalori, yurdumuz insanı tarafından çok sevilen ve çekirdekten sonra, en fazla tüketimi yapılan kuruyemiş türü olan fıstığın anavatanı, Güney Amerika'dır. Ülkemizde ise daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üretimi yapılan ve üretildiği şehrimize göre isim alan fıstık, Antep fıstığı ve Siirt fıstığı olarak adlandırılır. Fıstığ...

Siirt Fıstığı

Siirt Fıstığı, olgun taneleriyle Antep fıstığından çok farklı olan Siirt Fıstığı kalorisi değeri bakımından yeri apayrıdır. Günlük kavrulmuş Siirt fıstığı yenilmesi halinde kötü kolesterol LDL %12 oranında düştüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kan glikozu yüzde 10 oranında düştüğü ve şeker hastalığına karşı koruyucu etki yaptığı husus...

Çam Fıstığı Ağacı

Çam FıstığıAğacı, Fıstık çamı (Pinus Pinea); Akdeniz, Ege bölgelerinin tamamında ve Marmara'nın güneyinde yetişmektedir. Ortalama 150 yıl kadar ömrü olan ve orta hızla büyüyen kalın gövdeli bir ağaç türüdür. Görünümü gençken top biçiminde tepesi ise yaşlandıkça şemsiye (Kubbe) benzeri bir görünüm alır. Güneşi çok sever, kuraklığa dayanıklıdı...

Antep Fıstığı Çeşitleri

Antep fıstığı çeşitleri, Yurdumuzda her ürünün yetiştirilmesi ve üretimi yapılması için uygun iklime ve toprağa sahip olan çok zengin bur ülkedir. Çoğu ürünün üretim oranlarına bakıldığında dünyada ilk sıralarda yer aldığı görülmektedir Bu ürünlerden birisi de Antep fıstığıdır. Antep fıstığı Türkiye'nin çoğu bölgesinde yetiştirilmesine ...

Çam Fıstığı Tohumu

Çam Fıstığı Tohumu; Ekilişi, tohumu 2 gün 21 derecelik olan suda bekletilir. Torf toprağı kullanılır veya toprağın yumuşak olmasına dikkat edilir. Çok hafif bir çatlatma işlemi yapılabilir ancak ıslatmak yeterli olur. Küçük plastik olan su bardaklarına dikey bir biçimde toprağın 1 santim altına bir bardağa bir tohum şeklindeki dikilir. Cam s...

Yer Fıstığı Besin Değerleri

Yer Fıstığı Besin Değerleri, Yer fıstığı, besin değerleri yüksek olan ve toprak altında yetişen bu sayede ise toprak minerallerini de iyi şekilde içerisinde barındıran bir yemiş türüdür. İçerdiği yoğun E ve B vitaminleri, sodyum, potasyum, magnezyum ve protein sayesinde başta zihinsel yorgunluğu atmamıza ve kişi veya kişilerin daha hızlı öğr...

Kaju Fıstığı Ağacı

Kaju, sakızgiller ağacı ailesinden olup, tropikal iklim bitkisidir. İlk önceleri Brezilya'da yetiştirilmiş Portekizlilerce dünyaya tanıtılmıştır. En yoğun yetiştirildiği yer Ekvator ve çevresidir. 6. Yüzyıl civarlarında Portekizliler Brezilya'yı işgal ettiklerinde kaju ağacını da bulmuşlardır. Portekizli denizciler kaju bitkisinin tohum...

Antep Fıstığı Zararları

Antep fıstığının zararları: Birçok hastalığa faydalı olan Antep fıstığının aynı zamanda zararları da vardır. Antep fıstığı kurutulduğu zaman uzun zaman saklanabilir. Antep fıstığı içerisinde A, C, E gibi vitamin bakımında oldukça zengindir. Fıstığın faydalarının en başında mide kanserine yakalanma şansı oldukça düşüktür. Vücut geliştirmek is...

Tuzlu Fıstık Kaç Kalori?

Tuzlu Fıstık Kaç Kalori, özellikle yağ oranı bakımından oldukça yüksek bir kalori oranına sahip olan fıstık büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen bir kuru yemiş gıdasıdır. Ayrıca yüksek proteine sahip olmasından dolayı fazla tüketimde kişinin kilo almasını sağlayan baş etkenlerden birisidir. Tüketilen bir kâse tuzlu fıstığın kalo...

Tuzlu Fıstık

Tuzlu Fıstık, Fıstık, yüzyıllardır besin kaynağı olarak tüketilmektedir. Türkiye'de ise çerez olarak tüketilen değişik bitkilerin ortak adıdır. Fıstığın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde alternatif tıp da hastalıkların tedavisinde kullanılması sağlanmaktadır. Fıstık, kurutulduğu zaman uzun süre muhafaza ed...

Çam Fıstığı Yetiştiriciliği

Çam Fıstığı Yetiştiriciliği, Çam fıstığı ağacı Akdeniz ikliminde ve Kuzey Anadolu'da yetiştirilir. Batı Anadolu'da daha fazla yetiştirilir. Ülkemizin Batı Anadolu'da Muğla Aydın, Bergama ilçesine bağlı Kozak ve Ayvalıkta orman şeklinde büyükçe alanda yetiştirilir. Portekiz ve İtalya gibi birçok ülkede de üretim değeri çok yüksektir. Çam...

Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur

Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Taze Antep Fıstığı dalından silkelendikten sonra meyvenin kırmızımsı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmalıdır. Bu işlem ülkemizde kurutulma ve depolamanın ardından işleme ve pazarlama öncesi yapılmaktadır. Ülkemizde Antep fıstığı üreticileri küçük işletmeler de taze olarak kavlatma yapılmaktadır....

Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmesi, Fıstık, Antep fıstığı, çam fıstığı ve yer fıstığı denilen yemişlerin genel adıdır. Fıstık ezmelerinin çoğu genelde yer fıstığından yapılmaktadır. Yer fıstığı (Arachis hypogaea), familyası baklagiller (Leguminosea) olan, ege ve Akdeniz bilgelerinde yetişir. Sıcak bölgelerde yetişen sarı çiçekli ve senelik bir bitki olan yer fıs...

Şam Fıstığı

Şam fıstığı, fıstık her türü ile uzun yıllardır birçok hastalık için tedavi amaçlı kullanılan bir besin maddesidir. Kurutulan bir besin olduğu için yılın her mevsiminde faydalarından yararlanmak mümkündür. İçeriğinde A, C, E vitaminleri, magnezyum, demir, kalsiyum, bakır gibi farklı bileşenler bulundurmaktadır. İçeriği sayesinde sağlık alanı...

Yer Fıstığı Yağı

Yer fıstığı yağı, açık sarı berrak bir görüntüye sahiptir. Tadı ve kokusu bakımdan kendine öz bir bir yağdır. Yer fıstığı yağı pamuk yağı ile değerlendirildiğinde fosfolipid ve yağ dışı değerleri oldukça az olduğunda rafine edilmesi oldukça kolaydır. Yüksek değerde oleik asit olmadığından hem fiziksel hem de besin değeri bakımdan diğer bitki...

Yer Fıstığı

Yer Fıstığı, Ülkemizde hemen hemen her bölgede yetişen bir çerez çeşididir. Özellikle Adana, Hatay, Osmaniye ve İçel de çok yetişir. Yer fıstığı baklagiller familyasındandır, be neden ile diğer baklagiller gibi bahar aylarında ekilmeye başlar. Yer fıstığı fazla gübre istemez. Çünkü daha önceden toprağa gübre verilmiş ya da daha önce ekim yap...

Fıstığın Faydaları

Fıstığın faydaları, yüzyıllardır mükemmel bir besin kaynağı olarak tüketilen fıstık, tıp alanında da farklı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Kurutulma özelliği olan fıstık uzun süre saklanabildiği için yılın her mevsiminde tüketilebilmektedir. Bölgelere göre görüntü olarak aynı şekilde yetişse de bazı bölgelerde fıstık çeşitl...

Antep Fıstığı Ağacı

Antep Fıstığı Ağacı, Anayurdu Orta doğu olan antepfıstığı, Akdeniz havzasında Türkiye, Irak, İran, Suriye ile tohumlarının sonraki zamanlarda götürüldüğü Hindistan ve hatta Meksika'da dahi yetiştirilmektedir. Ülkemizde antepfıstığının yetiştirildiği yerler, başta Gaziantep olmak üzere Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa i...

Antep Fıstığı Yetiştiriciliği

Antep fıstığı yetiştiriciliği, Antep fıstığının ana yurdu orta doğudur. Türkiye, İran, Irak, Suriye, Hindistan ve Meksika'da da yetişir. Ülkemizde en yaygın olarak yetiştirilen yerlerin başında Gaziantep gelir. Bunun dışında Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ve Siirt'e de üretilir. Kısa boylu bir ağaçtır ve yapraklarınd...

Çam Fıstığı

Çam Fıstığı, Fıstık çamının kozalağından çıkartılan çam fıstığı, sert kabukların kırılması ile elde edilen besin değeri çok yüksek bir olan besin maddesidir. Çam fıstığı Akdenize kıyısı olan bütün ülkelerde yetiştirilmektedir. Bu ağacın 20 metreden fazla uzunluğu olan geniş ve tepeli bir çam türüdür. Fıstık çam'ın meyvesini vermesi ve k...

Kaju Fıstığı Yetiştiriciliği

Kaju Fıstığı Yetiştiriciliği: Kaju fıstığı Brezilya'da yetişen bir kuruyemiştir. Kaju fıstığı genel olarak bol yağış alan yerlerde yetişir. Yağış nedeni ile üretimi şu anda en çok Hindistan da yetişmektedir.Kaju YetiştiriciliğiTohumla yetiştirilen bir kuruyemiş türüdür.Kuraklıkta yetişen anca...

Çam Fıstığı Helvası

Çam fıstığı helvası, un helvasından sonra gelen en meşhur helvadır. İrmikle yapılan helva çam fıstıklarının kavrulmasıyla lezzetli bir tada ulaşır. Yapım aşamasında önemli olan püf noktası, kavrulma işleminin aceleye getirilmeden yavaş yavaş olmasıdır. Aynı yavaşlık demlenme aşamasında da işin püf noktasıdır. Uygun bir misalle pişirilme aşam...

Fıstık Baklava

Fıstık Baklava: Fıstıklı baklava fıstıktan yapılan bir tatlı türüdür. En çok Gaziantep ilinde yapılır. Tat olarak oldukça zengin bir tatlı çeşididir. Tat bakımından zengin olduğu için fazlaca tercih edilen bir tatlıdır. Fiyat olarak da pahalı bir tatlıdır.Fıstıklı Baklava Yapımı İçin Gerekli Malzemeleri

1 Avuç Fıstık Kaç Kalori?

1 Avuç Fıstık Kaç Kalori, Kalori bakımında oldukça zengin olan uzun zaman boyunca tüketilen besin kaynağıdır. Fıstığın birçok faydası vardır. Tıp alanında ilaç yapımında da tercih edilir. Fıstığın sağlık bakımında zengin olmasının sebebi ise vitamin bakımında oldukça zengindir. Kalp hastalıklarına karşı, cildin korunmasında, mide kanserini e...

Antep Fıstığı

Antep Fıstığı: Antepfıstığı ağaçtan yetişen kabuklu bir meyvedir. Antepfıstığı denilmesindeki sebep Gaziantep şehrinde yetişmesinden dolayı değil ilk fıstık işletmelerinin bu şehirde açılmasından dolayıdır. Antep fıstığı yağlı ve kabuklu bir yapıya sahiptir. Çerez olarak tüketilir. Sağlık sektöründe öksürük şurubu yapımında da kullanılm...

Organik Fıstık Ezmesi

Organik fıstık ezmesi son derece sağlıklıdır. Evde yaptığımız için katkısız ve çok sağlıklı oluyor. Kahvaltı sofralarının vaz geçilmez tatlarındandır. Özellikle çocuklar çok seviyor. Fıstık ezmesi iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Kanser hastalığına, diyabet hastalığına ve kalp hastalıklarına karşı korunmaya da yardımcı oluyor. Fıs...

Antep Fıstığı Fidanı

Antep fıstığı, sakız ağacıgiller familyasından yenebilen kabuklu olan bu meyve, bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak bilinir. Antep fıstığı denilmesinin sebebi ilk işletmesi Türkiye'nin Gaziantep ilçesinde başlanmasıdır. Antep fıstığı ağacında yetişir, yağlı, ince kabukludur, tatlıcılıkta ve ayrıca eczacılıkta öksürük şurubunda kullanılır. Yaz...

Antep Fıstığı Tozu

Antep Fıstığı Tozu, Adını, en çok yetiştirildiği yer olan Gaziantep ilinden alan Antep fıstığı, ağacının yağlı ve ince şekildeki kabuklu yemişidir. Antep fıstığının yetiştirilmesi kolaydır çok fazla bakım istemez ancak fıstık toplamak oldukça meziyetli bir iştir. Çok eski zamanlarda Antep fıstığı toplandıktan sonra, daha önceden belirle...

Kabuklu Fıstık Nasıl Kavrulur

Kabuklu Fıstık Nasıl Kavrulur, Fıstık Türkiye'de marmara ve ege bölgesinde yetişen, bir yıllık otsu bir bitkidir. Yaz ayların da sarı renkte çiçekler açar. Çiçeği solduktan sonra toprak alına girer ve yer fıstığı oluşur. Yer fıstığı birçok yerde kullanılır. Sade çerez olarak yendiği gibi, yemekler de ve tatlılat da lezzet katması için k...

 

Çam Fıstığı Ağacı
Siirt Fıstığı
Fıstık Kaç Kalori?
Hamilelikte Yer Fıstığı
Antep Fıstığı Kaç Kalori?
Kabuklu Yer Fıstığı
Osmaniye Yer Fıstığı
Yaş Antep Fıstığı
Yer Fıstığı Yetiştiriciliği
Yer Fıstığı Ezmesi
Yer Fıstığı Protein
Antep Fıstık Ezmesi
Soslu Fıstık
Diyette Fıstık Ezmesi
Taze Antep Fıstığı
Kaju Fıstığı
Yer Fıstığı Ekimi
Antep Fıstığı Aşısı
Yer Fıstığı Kaç Kalori?
Antep Fıstığı Faydaları
Fıstık Ezmesi Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori?
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Toz Antep Fıstığı
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Popüler İçerik
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak d...
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur,Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak...
Antep Fıstığı İçi
Antep Fıstığı İçi
Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce v...
Fıstık Ağacı
Fıstık Ağacı
Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir...
Fıstık Ezmesi Protein
Fıstık Ezmesi Protein
fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırma...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Antep Fıstığı Kalitesini Nasıl Anlıyabilirim?
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Antep Fıstığı Kalitesini Nasıl Anlıyabilirim?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024