Fıstık Ezmesi Kalori

Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği görünmektedir. Fıstık sağlığa çok faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı tıp alanında hastalarında tedavisinde kullanılması sağlanmaktadır. Fıstık kurutularak uzun süre muhafaza edilen bir besindir.
Fıstık ülkemizin belirli bölgelerinde, genelde aynı görünüşlerde yetişir. Fakat bazı bölgelerde fıstık çeşitleri farklılık göstermektedir. Fıstığın sağlık açısından faydalı olmasının sebebi içerisinde barındırmış olduğu, zengin miktardaki vitaminlerden kaynaklanmaktadır. Yaklaşık 100 gramlık fıstık içerisinde ortalama 567 kalori içermektedir Içerisinde bulunan demir, bakır gibi mineraller açısından da oldukça zengindir. Fıstık, içerdiği zengin besinler yardımıyla sağlığımıza katkıda bulunur. Özellikle mide kanserine yakalanma riskini oldukça azaltır. Fıstık cilt sağlığımızı da korur kalp sağlığımızı da iyi gelir. Antioksidan özelliğinden dolayı genel sağlık için çok faydalıdır. Fıstık da güçlü bir antioksidan barındırdığı için organları dahi deri hastalıklarına yakalanma riski oldukça azaltır. Özellikle de sindirim sistemine faydası vardır. Başlıca fıstık çeşitleri şunlardır; Şam fıstığı, Antep fıstığı, çam fıstığı gibi fıstıklar bulunmaktadır. Bütün fıstık türlerinin genel anlamda sağlığa faydaları oldukça fazladır. Aşırı tüketim sonucu insan vücuduna yan etkiler göstermektedir. Fıstığın zararları özellikle sağlık durumu ile yakından ilgilidir.
Kolesterol konusunda farklı açıdan da algılanabilmektedir. Bundan dolayı olan kişilerin doktorlarına danışarak fıstık tüketmeleri önerilmektedir. Çocuklarımızın gelişmesi açısından da onlara bol bol fıstık yedirmeniz gerekmektedir. Fıstığın en önemli özelliği kalorisi çoktur. Ama şişmanlatma olayı olmaz. Bunun sebebi, bu protein ve sağlıklı yağlar içerisinde barındırmasından kaynaklanmaktadır. Bu besinler bizleri o kadar çok tok hissettirir ki farkında bile olmadan yediğimiz diğer yiyecekleri bile fayda sağlamaktadır. Fıstık vücudumuza enerji ve kuvvet verir. Kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlayarak cinsel gücü artırır. Fıstık tüketimi genel olarak çerez adında tüketilir. Tatlıları da ayrı bir lezzet katarak onları rahatlık da tuketebiliriz. Bunun yanı sıra ezmelerde kullanırsak daha çok farklı bir tat elde etmiş oluruz.

Fıstığın faydaları nelerdir?

  • Cinsel gücü artırır.
  • Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.
  • Sağlıklı büyüme ve vücut geliştirme için çok faydalıdır.
  • Kalp sağlığına faydalı olup, kalp riskini azaltır.
  • Fıstık E vitamini içerir.
  • Sedef hastalığına faydası vardır.

100 gr fıstık ezmesinde yaklaşık, 567 kalori vardır

19.01.2024 04:48:49
Fıstık Ezmesi Kalori ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fıstık Ezmesi Kalori Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fıstık Ezmesi Kalori"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yer Fıstığı Ezmesi

Yer Fıstığı Ezmesi, Yer fıstığı baklagiller familyasından olan tohumunda %50-60 oranında yağ bulunan bir yiyecektir. Yer fıstığı ülkemizde genel olarak ...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Protein

Yer Fıstığı Protein; Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, %25 protein, %18 oranında karbonhidrat, çeşitli vi...
Devamını Oku

Antep Fıstık Ezmesi

Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemişdir...
Devamını Oku

Soslu Fıstık

Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğesi o...
Devamını Oku

Diyette Fıstık Ezmesi

Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmek...
Devamını Oku

Taze Antep Fıstığı

Taze Antep fıstığı, Antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değerleri v...
Devamını Oku

Kaju Fıstığı

Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı Brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülke...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Ekimi

Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadı...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aşısı

Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on met...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Kaç Kalori?

Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram k...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardı...
Devamını Oku

Kabuklu Fıstık Kaç Kalori?

Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerika'da yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesi...
Devamını Oku

Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır

Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde top...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur

Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük ...
Devamını Oku

Toz Antep Fıstığı

Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatl...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Ezmesi

Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüket...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak o...
Devamını Oku

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve ...
Devamını Oku

Fıstık Ağacı

Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. ...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Protein

Fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Son Forum Konuları
Antep Fıstığı Kalitesini Nasıl Anlıyabilirim?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024