Fıstık Ezmesi Protein

Fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre çoğu insanların fıstık ezmesi adı verilen besini önemli bir şekilde tükettikleri ortaya çıkmıştır. Fıstık ezmesi 1890 senesinde et proteinine alternatif olaraktan yapmışlardır. Bulk döneminden olan vücut geliştiricileri için çok değerli bir besin olmuştur fıstık ezmesi oldukça lezzetli bir besin değeridir.
7'den yetmişe hemen hemen herkesin severek ve zevkle tükettiği fıstık ezmesinin hem gençlere de hem yaşlılara da birçok faydası bulunur. Protein bakımından da zengin olmasının yanında da doymamış yağ bakımından da son zenginliktir. Ayrıca kalp hastalığı riskini azalttığını da tespit etmişlerdir. Bir tane çorba kaşığı fıstık ezmesinde de 99 kalori, 4 gramda protein, 3 gramda karbonhidrat ve 8 gramda yağ bulunmuştur.

Fıstık ezmesinin beden geliştirme spor ve hareket yapanlar için bulk dönemlerinin haricinde kullanılmasına tavsiyede edilmediğini de söyleyelim. Çünkü fıstık ezmesinin içinde protein bulundurduğu gibi önemli bir miktarda da yağ ve karbonhidratta bulunmaktadır. Fıstık ezmesini yatmadan önce protein içerdiği bir besinle tüketerek, bedeniniz açısından sindirimini yavaşlatarak kas kaybınızı da engelleyebilirsiniz.

Daha önceki maddelerin 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi de 4 gram protein içerdiğini sizlerle paylaşmıştık. Bedenimizin aminoasitleri kas gelişiminde ve onarımı için kullanmaktadır.
Ayrıca fıstık ezmesi sizin daha uzun bir süre tok kalmanızı da sağlamaktadır. Yer fıstığının şeklinde bulunan proteinler bir diğer bitki proteinleri gibi, eksiksiz amino-asit dizilimini de içerir. Yani hayvansal proteinler kadar da değerli olmaya bilir. Bu yüzden de bu besini de tükettiğimizin yanında da protein içerikli bir başka besin tüketmeniz önerilmektedir. Doymuş yağlar beden için zararlı yağlar içerir. Ama fıstık ezmesi içerdiği doymamış yağların sayesinde de kalp hastalıklarını engellendiği de söyleniyor. Ayrıca lif bakımında da zengin bir besindir.

Fıstık ezmesi aslında kilo almaya da yardımcı oluyor. Kilo almak derken yağ olarak değil, kas olarak almaktan bahsediyorum. Protein oranı yüksek olduğu fıstık ezmesi, vücut geliştirme yapanlar için harika bir besindir. Çoğumuzun bildiği protein kas gelişimi için önemli bir kaynaktır. Tahmin ediyorum ki vücut geliştirmek isteyen kişiler için yüksek protein diyet uygulaması yapılır. Fıstık ezmesinde tavuk göğsü ve saire hindi kadar protein oranı yoktur. Birkaç dilim buğday ekmeyi, bir bardak sütle birleştirip, içerseniz yaklaşık otuz gram protein, karbon hidrat elde edebilirsiniz. Fıstık ezmesi aynı şekilde protein barları ve saire protein shakerllerine göre ucuzdur. Siz siz olun yine de fazla yememeye çalışın.
23.01.2024 06:48:05
Fıstık Ezmesi Protein ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fıstık Ezmesi Protein Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fıstık Ezmesi Protein"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yer Fıstığı Ezmesi

Yer Fıstığı Ezmesi, Yer fıstığı baklagiller familyasından olan tohumunda %50-60 oranında yağ bulunan bir yiyecektir. Yer fıstığı ülkemizde genel olarak ...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Protein

Yer Fıstığı Protein; Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, %25 protein, %18 oranında karbonhidrat, çeşitli vi...
Devamını Oku

Antep Fıstık Ezmesi

Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemişdir...
Devamını Oku

Soslu Fıstık

Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğesi o...
Devamını Oku

Diyette Fıstık Ezmesi

Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmek...
Devamını Oku

Taze Antep Fıstığı

Taze Antep fıstığı, Antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değerleri v...
Devamını Oku

Kaju Fıstığı

Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı Brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülke...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Ekimi

Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadı...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aşısı

Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on met...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Kaç Kalori?

Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram k...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardı...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Kalori

Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği gör...
Devamını Oku

Kabuklu Fıstık Kaç Kalori?

Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerika'da yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesi...
Devamını Oku

Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır

Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde top...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur

Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük ...
Devamını Oku

Toz Antep Fıstığı

Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatl...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Ezmesi

Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüket...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak o...
Devamını Oku

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve ...
Devamını Oku

Fıstık Ağacı

Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Son Forum Konuları
Antep Fıstığı Kalitesini Nasıl Anlıyabilirim?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024