Kabuklu Fıstık Nasıl Kavrulur, Fıstık Türkiye'de marmara ve ege bölgesinde yetişen, bir yıllık otsu bir bitkidir. Yaz ayların da sarı renkte çiçekler açar. Çiçeği solduktan sonra toprak alına girer ve yer fıstığı oluşur. Yer fıstığı birçok yerde kullanılır. Sade çerez olarak yendiği gibi, yemekler de ve tatlılat da lezzet katması için kullanılır.
Fıstığı yerken kimi tuzlu, kimi tuzsuz, kimi kavrulmuş, kimi ise de kavrulmamış sever. Ben bugün kavrulmuş fıstık tarifi vereceğim. Fıstık kavrulmadan önce tatlıdır ama kavrulduktan sonra hem daha tatlı hem de daha güzel kokar. Şimdi fıstığın nasıl kavrulduğunu öğrenme zamanı.
Önce fıstıklarımız ayıklanmış değil ise fıstıklarımızı ayıklayalım. Sonra nişasta, tuz ve suyu bir kaba alalım ve hepsini bi güzel çırpalım. Daha sonra bu karışımı ayıklamış olduğumuz fıstıkların üzerine dökelim. Fıstık ile karışımı bir güzel karıştıralım. Sonra genişçe bir tavaya koyup ocağa alalım. (Siz isterseniz 170 derecelik fırında da kavurabilirsiniz). Ocak kısık ateşte, bir kaşık yardımı ile karıştırarak kavurun. Fıstığın tamamen kavrulduğunu anlamak için kabuklarının çıtır çıtır olması gerekiyor. Kavurma işlemi bittikten sonra bir kaba alıp soğumaya bırakalım. Eğer fıstığı tuzlu değil de sade seviyorsanız bu kavurma işlemini, tuz ve nişasta katmadan sade su ile harmanlayıp, aynı şekilde kavurabilirsiniz.