Organik Fıstık Ezmesi

Organik fıstık ezmesi son derece sağlıklıdır. Evde yaptığımız için katkısız ve çok sağlıklı oluyor. Kahvaltı sofralarının vaz geçilmez tatlarındandır. Özellikle çocuklar çok seviyor. Fıstık ezmesi iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Kanser hastalığına, diyabet hastalığına ve kalp hastalıklarına karşı korunmaya da yardımcı oluyor. Fıstık ezmesi kalp sağlığı için faydalıdır.
Fıstık ezmesinde doymamış yağ bulunuyor. Bu yağlar sadece sağlıklı olmakla kalmıyor aynı zamanda fiziksel gelişimi de destekliyor. Kasların gelişimini sağlar. Fıstık ezmesinde bolca protein vardır. Fıstık ezmesinde lifler bulunur. Bu yüzden uzun süre tokluk hissi yaratıyor. Yüksek miktarda kalori yağ içeriyor. Ama bu sizi korkutmasın. Ölçülü bir şekilde yerseniz sağlığınız için sadece olumlu etkileri oluyor. Çocuklara da çok faydalıdır. Çocukların kas gelişimi için en önemli bir besindir. Spor yapanların muhakkak tüketmesi gereken besinlerden biridir. Yağ yakıcı özelliği bulunuyor. Ara öğünlerde 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi yemek oldukça faydalıdır. Fıstık ezmesi enerji veriyor.

Organik fıstık ezmesi tarifinin malzemeleri

  • 250 gr kabuklu yer fıstığı,
  • 2 tatlı kaşığı kadar organik meyve şekeri (Ya da arzu ettiğiniz miktarda sıvı tatlandırıcı bal ya da pekmez)
  • Yarım paket vanilin / 2 damla kadar vanilya aroması.

Organik fıstık tarifi nasıl yapılır?


Fıstıkları kabuklarındanve zarından güzelce ayıklayalım ve teflon ya da seramik bir tavaya koyalım.
Fıstıkları hafif kızarıp kokusu çıkana kadar yaklaşık 6-7 dakika kavuralım. Böylece lezzetli ve tadı daha çok zenginleşiyor. Daha sonra fıstıkları, vanilyayı ve meyve şekerini robota koyalım ve kremsi doku olana kadar çekelim. Durmadan robotta çekmeye devam edelim. Önce toz gibi oluyor ve sonra kıvamını alıyor. Bu aşamada eğer çok katı olduğunu düşünürseniz çok az zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ama ben hem sıvı meyve şekeri kullanıyorum hem de koyu kıvamlı daha çok sevdiğimden zeytinyağı ekliyorum. Siz zevkinize göre ekler ya da eklemezsiniz. Organik fıstık ezmemiz hazırdır. Hazırladığımız fıstık ezmesini ağzı kapaklı bir kavanozda buzdolabında saklayalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:28:42
Organik Fıstık Ezmesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Organik Fıstık Ezmesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Organik Fıstık Ezmesi"
Fıstık ezmesi dışarıda yaygın olarak satılıyor ama ben pek güvenip alamıyorum. Bunun yerine fıstık alarak kendim yapmayı düşünüyorum. Hem daha organik hem de daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum. Peki bu durumda fıstık ezmesinin lezzetli olması için katmam gereken bir katkı var mıdır?
Yürük . 25.09.2018 22:18:16

Yer Fıstığı Protein

Yer Fıstığı Protein; Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, %25 protein, %18 oranında karbonhidrat, çeşitli vi...
Devamını Oku

Antep Fıstık Ezmesi

Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemişdir...
Devamını Oku

Soslu Fıstık

Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğesi o...
Devamını Oku

Diyette Fıstık Ezmesi

Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmek...
Devamını Oku

Taze Antep Fıstığı

Taze Antep fıstığı, Antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değerleri v...
Devamını Oku

Kaju Fıstığı

Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı Brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülke...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Ekimi

Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadı...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aşısı

Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on met...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Kaç Kalori?

Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram k...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardı...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Kalori

Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği gör...
Devamını Oku

Kabuklu Fıstık Kaç Kalori?

Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerika'da yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesi...
Devamını Oku

Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır

Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde top...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur

Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük ...
Devamını Oku

Toz Antep Fıstığı

Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatl...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Ezmesi

Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüket...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak o...
Devamını Oku

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve ...
Devamını Oku

Fıstık Ağacı

Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. ...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Protein

Fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Son Forum Konuları
Antep Fıstığı Kalitesini Nasıl Anlıyabilirim?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024