Taze Antep Fıstığı

Taze Antep fıstığı, Antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değerleri var hem de sağlığımıza oldukça faydalıdır. Özellikle mevsiminde taze Antep fıstığını tercih ederseniz, kalorisinin daha düşük olduğunu, vitamin ve mineral bakımından daha faydalı olduğunu belirtelim.
Antep fıstığı içeriğindeki potasyum oranıyla dikkat çeken bir besin. Bu demektir ki, taze Antep fıstığı sayesinde alacağınız potasyum kalp ve damar sağlığınıza olumlu etkiler yapacak. Bu sayede genel sağlık durumunuz bile etkilenecek. Kalbiniz vücudunuza yeterince kan pompaladığında, sağlıklı bir vücuda, pürüzsüz bir cilde, zihinsel faaliyetlerinizin düzenli olmasına yardımcı olacak. Ayrıca içeriğindeki fosfor sayesinde, kemik ve diş sağlığı önemli oranda etkilenecek. Özellikle çocuklardaki kemik ve diş gelişimine katkıda bulunacak. Bu yüzden taze Antep fıstığı çocuklar içinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilir.

Taze Antep fıstığı enerji ihtiyacınızı dengeler


Antep fıstığının içeriğinde, vücudunuzun enerji döngüsü için gerekli olan tiamin ve magnezyum elementleri de bol miktarda vardır. Bu nedenle çok hareketli çocukların bile enerji ihtiyaçlarını karşılar. Ayrıca enerji döngüsüne katkı yapması sporcular içinde önemli bir etkiye sahiptir. Çünkü taze Antep fıstığının içeriğindeki yağ oranı oldukça düşüktür. Bu nedenle sporcularda bu değerli besini tüketebilir. Aynı zamanda Antep fıstığı B6 vitamini içerdiğinden, sporcuların protein metabolizmasında önemli etkiler yapar.
Spor yapan bir kişi günlük olarak daha fazla protein tüketmelidir. Bu sebeple Antep fıstığı tüketimi onlara büyük yararlar sağlar.

Taze Antep fıstığı kolesterol içermez, kalorisi düşüktür


Taze Antep fıstığı içeriğinde protein bulunmaktadır. Spor yapanların sıkça tükettiği enerji içeceği ihtiyacını azaltan etkisiyle, protein metabolizmasına yaptığı destek, lezzeti Antep fıstığını sevilen atıştırmalıklardan biri haline getiriyor. Antep fıstığı 100 gramında yaklaşık 500 gram kalori içeren bir besindir. Bundan gün içinde 10 gram tüketmek ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Bu tüketimi 5 katına kadar çıkarabilirsiniz. Sağlığınıza yaptığı katkılar dikkate alındığında, bu değerli besini tüketmemeniz içim herhangi bir engel yok. Çünkü abartmadığınız takdirde size kilo da aldırmaz. Ayrıca taze Antep fıstığı kolesterol de içermez. İçerdiği yağlar da doymamış yağlardan oluşur. Bu kalp ve damar sağlığınız için oldukça önemlidir. Antep fıstığı her yaştan kişi için, önemli bir besin kaynağı, sağlıklı atıştırmalık olarak kabul edilir. Belirttiğimiz gibi kalorisi de düşük olduğundan, abartmadığınız sürece kilo almanızı da sağlamaz. Diyetlerinizde bile bu değerli çereze yer verebilirsiniz. Günlük ihtiyaçlarınızı az miktarlarda karşılayabilirsiniz.
19.01.2024 08:08:22
Taze Antep Fıstığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Antep Fıstığı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Taze Antep Fıstığı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yer Fıstığı Ezmesi

Yer Fıstığı Ezmesi, Yer fıstığı baklagiller familyasından olan tohumunda %50-60 oranında yağ bulunan bir yiyecektir. Yer fıstığı ülkemizde genel olarak ...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Protein

Yer Fıstığı Protein; Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, %25 protein, %18 oranında karbonhidrat, çeşitli vi...
Devamını Oku

Antep Fıstık Ezmesi

Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemişdir...
Devamını Oku

Soslu Fıstık

Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğesi o...
Devamını Oku

Diyette Fıstık Ezmesi

Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmek...
Devamını Oku

Kaju Fıstığı

Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı Brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülke...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Ekimi

Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadı...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aşısı

Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on met...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Kaç Kalori?

Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram k...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardı...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Kalori

Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği gör...
Devamını Oku

Kabuklu Fıstık Kaç Kalori?

Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerika'da yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesi...
Devamını Oku

Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır

Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde top...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur

Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük ...
Devamını Oku

Toz Antep Fıstığı

Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatl...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Ezmesi

Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüket...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak o...
Devamını Oku

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve ...
Devamını Oku

Fıstık Ağacı

Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. ...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Protein

Fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Son Forum Konuları
Antep Fıstığı Kalitesini Nasıl Anlıyabilirim?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024