Yer Fıstığı Yağı

Yer fıstığı yağı, açık sarı berrak bir görüntüye sahiptir. Tadı ve kokusu bakımdan kendine öz bir bir yağdır. Yer fıstığı yağı pamuk yağı ile değerlendirildiğinde fosfolipid ve yağ dışı değerleri oldukça az olduğunda rafine edilmesi oldukça kolaydır. Yüksek değerde oleik asit olmadığından hem fiziksel hem de besin değeri bakımdan diğer bitkisel yağların içinde zeytinyağına en yakın yağ yer fıstığı yağıdır.

Yer Fıstığı Yağının Faydaları Nelerdir?

  • İçinde bulunan tekli doymamış yağ asitler sayesinde kötü kolesterol oranın düşürürken iyi olan kolesterol seviyesini yükseltir. Yer fıstığı yağının bu özelliği sayesinde dolaşım ve kalp sağlığı için oldukça önemli faydaları vardır.
  • İnsana kuvvet ve zindelik verir. Hormonların işleyişini düzenleyerek cinsel gücü artırır.
  • Midede problem yaşayanlar; yanma, ekşime, gastrit rahatsızlıklarının tedavisine oldukça yardımcı olur ve ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Şeker hastalığı olan hastaların kandaki şeker oranını dengeler. Şeker hastalığını destekleyici niteliklidir.
  • Sindirim sistemini dengede tutmaya fayda eder. Kabızlığı önler ayrıca hazmı kolaylaştırmayı sağlar.
  • Çocukların kas ve kemik gelişiminde oldukça faydalıdır. Yer fıstığı yağı A, B, E, B, B6 vitaminleri ve omega 6 yönünde önemli bir bitkisel yağdır.
  • Özellikle çocukların bedensel ve zihinsel yorgunluklarını gidermede yardımcı olur. Çocukların beyin fonksiyonlarını iyileştirerek öğrenmeyi basitleştirir.
  • Vücudu kalın bağırsak, prostat ve meme kanserine karşı korumaya alır.
  • Yer fıstığı yağının en önemli faydalarından biri de metabolizmayı hızlandırdığından iştah kontrolünü sağlar ve bu özelliği ile kilo vermek isteyenler gönül rahatlığı ile tüketebilir.

Yer Fıstığı Yağı Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yer fıstığı yağının yan etkileri oldukça azdır fakat aşırı ve uzun kullanımlarda bazı olumsuz nedenleri beraberinde getirebilmektedir. Yer fıstığı yağı yağı dikkat tüketildiğinde faydalı olabildiği gibi bilinç tüketildiğinde de damar sertliğine damar tıkanıklığına ve kolesterolü yükseltebileceği gibi aşırı kilo almaya da yol açabilir. Yer fıstığı yağı kızartma içi ne kadar uygun olsa da kolza ve zeytinyağına oranla daha uygun bir içeriğe sahip olsa da uzun yüksek ısı da kaması sonucu içinde bulunan önemli yağ asitlerini kaybettiğinden dolayı diğer yağlardan pek bir farkı kalmaz. Bu nedenle yer fıstığı yağı soğuk tüketilmesi sağlık yönünde çok önemlidir.
20.01.2024 17:27:16
Yer Fıstığı Yağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yer Fıstığı Yağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yer Fıstığı Yağı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yer Fıstığı Protein

Yer Fıstığı Protein; Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, %25 protein, %18 oranında karbonhidrat, çeşitli vi...
Devamını Oku

Antep Fıstık Ezmesi

Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemişdir...
Devamını Oku

Soslu Fıstık

Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğesi o...
Devamını Oku

Diyette Fıstık Ezmesi

Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmek...
Devamını Oku

Taze Antep Fıstığı

Taze Antep fıstığı, Antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değerleri v...
Devamını Oku

Kaju Fıstığı

Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı Brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülke...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Ekimi

Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadı...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Aşısı

Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on met...
Devamını Oku

Yer Fıstığı Kaç Kalori?

Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram k...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardı...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Kalori

Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği gör...
Devamını Oku

Kabuklu Fıstık Kaç Kalori?

Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerika'da yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesi...
Devamını Oku

Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır

Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde top...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur

Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük ...
Devamını Oku

Toz Antep Fıstığı

Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatl...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Ezmesi

Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüket...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak o...
Devamını Oku

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve ...
Devamını Oku

Fıstık Ağacı

Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. ...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Protein

Fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Son Forum Konuları
Antep Fıstığı Kalitesini Nasıl Anlıyabilirim?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024